Monday, April 13, 2009

medoukussei na..tp..大戸屋 best~~

hurm..yesterday went to machida..me,hafiz,sha n beko..teman sha g tukar phone also help para2 junior settlekan hp diaorg..x la bajet smpi mlm blk coz bajet kjap je la settle hp tu sume2..at first we went to yodobashi machida..ingt leh wat kat ctu..skali..susa coz nk kena ade kad credit la..kenkou hoken(health insurance)la..ape la kaitan kenkou hoken ngan nk wat hp..x phm tul..bile tnye nape nk kena ade kenkou hoken diorg pun tak tau nape bcoz that is one of the regulations..haih..da la staff yg sorg ni ckp laen..staff yg sorg ni ckp lain..yg mane satu yg btul pun x tau..byk songeh tul..sian erny coz org tu da siap bg hp kat die srh die check ade calar2 ke tak mcm nk bg dah hp tu kat die..skali bile check kat softbank tak lepas gak..haih..then we moved to another shop..kat ctu ingt leh wat hp coz die mintak document2 sume..siap da srh fatin pilih nk hp kaler ape..dah siap masuk beg dah kotak hp tu...junior2 yg nk pki iphone sume dah sronok..skali.."softbank ha ima motto kibishikunatte shimashita"...x leh gak wat kat ctu..kat ctu if ade kad kredit br leh wat..tu pun hp byr cash dulu br dpt..yg fatin lak pki kad kredit saya br leh wat sbb saya ckp sy nagn die kazoku(family)...br la dpt hp tu..haih..yg plg wat saye agak marah la kan..asal la die tak check awal2 dulu bule ke tak..takde la berjam jam kitaorg tggu kat ctu..buang mase bape jam kat ctu..huhu..sabar je la ek..junior2 sekelian sbr sket la ek menunggu kenkou hoken korg n buku bank korg tu eh..da dpt tu sume br la sng sket kot nk wat pape process..yg penting..sha da bertukar memakai iphone..hihi...sori sha terbgtau kat cni lak..hee~
also thank to sha sbb syoukai(introduce)kdai mkn yg best iaitu 大戸屋..sesape yg berminat mkn kat ctu ni link die..click sini...check it out..

12 comments:

  1. Wakaru!!aku pn same shera..nak wat hp kohai aku..siap berjam gak laa dgr die setsumei psal iphone..da pilih no siap..skali tak lpas..
    kibishii!!kan snang klu klau kt msia~~

    ReplyDelete
  2. klu ak ada,tkde la bdk sorg tu nyesal tak sudah tak dpt keitai idaman.9man je pon.spe srh xgtau nk gi wat keitai.hmmmm

    ReplyDelete
  3. huhuhu..nyesal ker???tp die nak...

    ReplyDelete
  4. dh trpksa.dpt iphone tp blk mke sedih je.melepas exilim idaman.hahaha...nnt dia nk henkan blk, ak sapot je trs.sori la ye ak tkde kad kredit utk tlg pn.

    ReplyDelete
  5. xpelah..ade hikmah die la tu..

    ReplyDelete
  6. shera promote kad kredit nampak.. huhu~

    ReplyDelete
  7. wa...otoya memang best! haha.. hari tu aku pakse kohai2 aku jalan2 cari otoya sampai jumpe..
    kikiki.. sori ye adik2.. tp best ape dapat makan otoya.. ngeh ngeh

    ReplyDelete
  8. mimi:patut la org bangla ke indon ke kat msia tu hepi je kan idup..nk wat pape sume sng..siap pki phone yg canggih2 mengalahkan kite..hihi

    matle:slamat meng"support" fatin~:P

    encek beko:byk2 bersabar ye awak~

    saido:x promote kad kredit pon..gune bile perlu ye..tah2 ko nye kad lg la berlambak..hihi

    afiq:tahniah krn berjaya menjumpai blog ku~

    hana:hana ade lg satu kdai best ktaorg jumpe kat machida dan juge terletak di sebelah ootoya..nnti ko dtg cni ktaorg bwk eh ko g ctu..

    ReplyDelete
  9. comot nnt g machida g la mkn kat ctu..dekat je ngan eki..hihi

    ReplyDelete