Sunday, April 26, 2009

first nomikai(drinking party)..

smlm..sy sha dan encek beko join nomikai(drinking party) circle(サクル) kitaorg...first time ni kitaorg pi nomikai..sblm ni dgr je dak2 len g nomikai..bile da pi br tau cmne nomikai tu sbnrnye..hihi..da le time pegi tu hujan lebat..kasut saye ni mcm kapal yg dah penuh air..dgn angin kuatnye..sejuk gile..nomikai nye kat 伊勢原(isehara)..kena byr 2300yen sorg(mahal la agk kan)..飲み放食べ放(unlimited drinks n foods)..so dlm hati ni doa2 la mintak2 la ade ikan ke or mknn2 laen yg kitaorg leh mkn..xde la kitaorg minum skali beers or alcoholic drinks tu..kitaorg minum お茶(tea) n カルピス(calpis) je la...hihi..pas duduk byk la foods yg smpi spt hotdog..daging msk pe tah..ayam grg...takoyaki..fries...seb baek la ade takoyaki n fries..mende tu je la kitaorg duk mkn..food yg len2 tu tgk je la..hihi..just borak2 ngan mmber baru..senyum2..tgk org mabuk(sorg minah ni mabuk smpi mcm x siuman dah..siap tetido lg kat ctu)..huhu..seb baek la kitaorg duk semeja ngan geng2 jepun yg baek2..xde la diaorg bising sgt cam meja lagi satu..huhu..ade la 2 jam lebey duk kat kdai tu..then bersurai..ingtkan dah habes dah..rupe2nye dioarg nk smbung lagi nomikai kat tempat laen..tp optional la..sape larat pegi la..kitaorg mestila balek kan..hihi..cukup la skali je experience..br saye tau pas minum arak ni rupenye bdn jadi panas..de sorg mamat yg minum byk ni ckp die panas gile padahal sy rase sejuk gile time tu..patut la si kusanagi(group SMAP) tu bogel..panas kot plus tgh mabuk gile..hahaha..haih...mcm2 perangai la jepun ni kan..yg penting..org2 jepun ni mcm x ble hidup je tanpa arak saye rase..hihi..sket2 nk minum..cube la minum jus ke..air kosong ke..teh ke..kan baek utk kesihatan..hihi..btw pas kitaorg blk tu masing2 lapar maka kami pun mkn kat indian restaurant..puas ati mkn smpi x abes..hihi..hopefully skali tu je la saye g nomikai(x tau la kan kalu sensei sy tetibe ajak g nomikai lak nnti)..


bersame dak2 baek kat meje kami

3 comments:

  1. hoih! da lama wat keje ni?? report2...

    ReplyDelete
  2. erk..tgk je..x wat pon keje tu..hihi..repot le:P

    ReplyDelete
  3. ye ke dorang tu bdak2 baek...?

    ke sebab da bese minum, sake ni tsuyoi..?huhu..

    yg seblah tu, awal2 dah surrender berenti minum..kibun warui datte..

    p/s:sume buat peace dlm gmbr tu..

    ReplyDelete