Wednesday, March 7, 2012

7th check up~

hari ni hari ke enam rumah officially mcm tongkang pecah..haha..
start sepahkan hari khamis tapi kemasnye sehari tu je..baru 2-3 kotak je yg penuh..
hari yang lain dok bz kuar pagi blk tgh mlm..mmg xde masa la nk mengemasnye..blk2 dah penat..
dah le ade tetamu hari jumaat tu..sian tetamu tido di celahan2 barang..segannye saye umah bersepah gile..huhu..
nak wat camne tetamu dtg tibe2 dikala tgh packing brg nk blk msia..sorry tetamu..huhu
hari ni mmg duk relax saje kt umah setelah penat kehulur kehilir dr jumaat til smlm..
n esok kitaorg berazam utk start blk kemas brg2 nih..serabuttt tgk!hehe

kelmarin check up baby utk kali ke tujuh..huhu..
petang pulak kali ni..xpnah2 check up ptg..slalu check up kul 10 pagi..
ingtkan doc yang sama skali doc lain lak..
x pnah2 dpt doc lain..doc kali muda lagi n cara die explain x sebest doc yg selalu check baby b4 dis..huhu..
kali ni buat "精密超音波" aka precise ultrasound..
ku ingt precise scan tu ala2 scan 4D tu..skali bukan daa..
precise ultrasound ni rupe2nye die check dgn precise nye every single body part of the baby..
start from checking up baby's brain until legs..
berjela2 la gmbr body part yg die print..tapi last2 kitaorg dpt sekeping je..
dpt part kepala baby..hehe..jadi laaa...sebelum2 ni skali check up dpt 2-3 keping terus..
alhamdulillah..result scan sumenye ok..dah tau la ape yang duk bergerak2 kat tgh perut n kat ngan tulang rusuk ni..
kat tgh perut rupenye tgn baby..kat tulang rusuk ni kaki baby..kepala baby kat bawah..hehe..
n plg suke tgk jantung baby berdegup..mcm x caya je ada lagi satu jantung dlm bdn ku ini..hehe
ayah die x sabo2 la nk tgk baby..asek srh baby kuar cepat je..hari2 duk borak ngan baby..hehe..
moga2 selamat lah sumenye smpi baby kuar nanti~

lps check up plan nk g balai polis nk amek syako syoumei utk tukar nama owner kereta..
elok je berenti kat traffic light tibe2 ade org ketuk tingkap..
skali tgk abg polis daaa..adeh la..ape la pulak salahnye ni..die srh berenti kat parking lawson..
dah le tak tukar nama owner keta lagi..iskk!
tnye abg polis ape salah kitaorg..rupe2nye encek suami telah belok kanan kat tmpt yg sepatutnye tak boleh belok kanan..tah tang mana la abg polis ni nyorok..dlm hujan lak tu...huhu..
dlm hati dah doa mintak2 la x kena saman..kalo kena mau rm200-rm400 kot..encek suami kat sebelah dah risau jee..abg polis mintak lesen,i/c n passport..pastu die g rekod data kot dlm keta die while kitaorg stay dlm keta..
15 mins later(lamenye rekod data) die dtg blk kat keta kitaorg n ckp die bg amaran je kali ni..next time jgn buat lagi..
fuuu...alhamdulillah lega sungguh!tq abg polis..huhu...encek suami sila berhati-hati ye lps ni!hehe
terus shoot g balai polis amek syako syoumei..naseb baik la sempat amek b4 balai polis tutup..huhu
lps tu terus shoot g hachioji lak..asek berjln je baby ni..agaknye dah kuar nnt asek nak naik keta je kot??hehe..

3 comments:

  1. hanya perempuan berpeluang memiliki 2 jantung atau lebih dalam 1 masa..

    moga bayi dalam kandungan sihat walafiat~

    ReplyDelete
  2. huhu..kan2..ameenn..sankyu saido~

    ReplyDelete
  3. mummy..bgus kite bnyk g jenjln time peknen..psl pasan setakat ni alhamdulilah uthman sng nak bwk g jln..wktu die lahir hr tu pon hr ke5 bwk lik kb xde meragam sgt..bak kate keri time peknen umi ngan abah die asik berjalan je..smpai nak bersalin pon sempat g jln2 melaka lg..hehe

    ReplyDelete