Tuesday, October 5, 2010

raya punnn da nk abes..

hari ni genap 200 hari saya mnjadi isteri kpd encek hazmi hijazi..kjap nye la masa berlalu..n taun ni jugak la first time puasa sama2 n smbut raya sama2..mmg lain sgt feel nye..yela..slalu blk ikut family sndiri je blk..n now ade turn2 pulak..this year turn raya kg encek suami..kena adapt ngan environment baru..tmpt baru family baru n sume baru..hehe..yela mule2 mmg la sdey coz jauh ngan fmly sndiri..tapi bile dah calling2 lame2 pastu ok la..family baru pun best jugak..bile g umah sdara mara belah encek suami trying utk mengingat sedara mara..mne la tau if terjmpe kat mne2 nnt xtegur kang ckp sombong ke kan..hehe..n encek suami pun berusaha utk mengingat sedara mara sy..kali ni blk pun kjap je..x smpat sgt nk raya byk2 tmpat..blk 20 hari je..mmg x puas..kesian parents sy asek kna dgr sy ckp x puas blk..huhu..mne tak nye..rase nye 1/3 masa byk habis atas jln je..ulang alik sana sini..tv bole kata x smpi 4 jam pun tgk kot dlm masa 20 hari tu..huhu..diaorg pun sedey kot sy blk kjap je..mlm nk blk ke banting(1 day b4 going back to jpn) after slm umi n ayah i can c umi pndg blkg n wipes her tears..n mata ayah pun berair...wuuu..cube menahan air mata dr kuar n berjaya..tp bile da msuk keta..huhu..berjurai-jurai die kuar..masa kat airport pun i've tried hard not to cry..encek suami pulak asek duk usik sye je ckp "x kan nangis kot?"..huhu..naseb baek x kuar..tp lain plak yg kuar..x psl2 20 mins b4 landing rase nk muntah..bkn rase kot..mmg muntah pun..seb baek encek suami sempat menyelamatkan keadaan..if not mmg termuntah ats die la..hehe..bile dah smpi cam biase la every weekend mmg akan ade jemputan ke open house..this week open house tokai lak..ingt nk buat gak open house tp encek suami kata xpe lah..raya pun da nk abes...tp umah sy sentiasa open je..sape2 nk dtg silalah..tp nk dtg bgtau dulu..huhu..mne tau kot2 xde umah ke or x psl2 kang kne mkn biskut kering je..

3 comments:

  1. muntah2??dh nak....??hehe ;D

    ReplyDelete
  2. iskk..muntah coz perut kosong x lalu mkn kot..huhu

    ReplyDelete
  3. wow,mntah2.tak sbr menunggu ni.hahah

    ReplyDelete